Typický podzimní pokrm voní po českém lese a je skvělým tipem na slavnostní oběd. Kančí maso můžete nahradit i jinou divočinou.
Suroviny: pepř
Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Vynikající a lehký oběd, který je hotový za pár minut!
Řeřichy jsou jednou z nejzdravějších bylinek. Vypěstovat si je můžete za oknem nebo je koupit v obchodu. V kombinaci s pikantními ředkvičkami a tvarohem vytvoří výbornou pomazánku nebo dip k nakrájené zelenině.
Zdravá varianta běžného rizota bude skvělou přílohou i hlavním jídlem. Místo tempehu můžete použít dostupnější sóju nebo tofu.
Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
Chcete vyzkoušet něco jiného než tradiční chlebíčky? Nabídněte hostům na party zdravé občerstvení z čerstvé zeleniny a pikantních dipů. Na větší talíř nebo mísu nakrájíme na tenčí hranolky mrkev, řapíkatý celer, salátovou okurku, červenou a žlutou papriku. Mísu vložíme doprostřed stolu, založíme vychlazené dipy a ihned konzumujeme.