Kadeřávkový koláč

Kadeřávkový koláč

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Smetanově lahodné zapečené brambory

Smetanově lahodné zapečené brambory

Brambory jsou jedním ze základních kamenů každého jídelníčku. V této zapečené variantě budou zlatým hřebem každého jídla, i když v nich budou jen jako příloha. A klidně je podávejte jako samostatné jídlo, třeba s velkým zeleninovým salátem nebo řeckým salátem tzatziky.
Kari pasta, poklad z Orientu

Kari pasta, poklad z Orientu

Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
Špenátová frittata, nadýchaná italská omeleta

Špenátová frittata, nadýchaná italská omeleta

Frittata je tradiční specialita pocházející z Itálie. Je to ideální jídlo, při kterém můžete zužitkovat snad všechny „zbytky“ z lednice. Nejčastěji se frittata podává jako vydatná snídaně. Připravit si ji můžete i jako rychlou chuťovku nebo lehkou večeři. Podávat ji můžete teplou i studenou s pečivem nebo bez něj a pokaždé bude chutnat skvěle.
Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem. Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie. Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou

Decentní chuť chřestu nechte vyniknout s omáčkami. Nejtradičnější je holandská omáčka, takzvaná hollandaise. Je to jedna ze základních omáček francouzské kuchyně a kromě chřestu ji využijete zejména na pokrmy z ryb.
Cizrnové placičky

Cizrnové placičky

Cizrnové placičky jsou výborné k rychlé večeři. Pokud se nechcete trápit s namáčením cizrny přes noc, použijte cizrnu v plechovce – je k dostání ve větších supermarketech nebo specializovaných potravinách.
Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní a zdravá chřestová polévka

Delikátní chřestová polévka se bude báječně vyjímat na Vašem slavnostně prostřeném stole. Jemný chřestový krém můžete doplnit řadou dalších surovin, které korunují polévku na královský start Vašeho jarního menu. Zkuste ji ozdobit třeba čerstvou řeřichou, na másle opečenými krutony nebo nasekanou pažitkou.
Pikantní francouzská pomazánka

Pikantní francouzská pomazánka

Co se zbytkem kopru a trochou ředkviček? Smíchejte je s lučinou a máte připravenou pomazánku na jednoduchou, ale efektní večeři. S rozpečenou bagetou bude skvělá!
Omeleta s chřestem

Omeleta s chřestem

Pokud chcete do jídelníčku propašovat zdravý chřest, nenápadně jej zamíchejte do vaječné omelety. Když přidáte ještě velkou dávku sýra, všichni budou nadšení.