Polévka z černého kořene

Polévka z černého kořene

Černý kořen zatím velkou popularitu v českých kuchyních nesklízí, ale to je možná jen otázkou času. Tato zimní kořenová zelenina, která se vzhledově podobá křenu a chutná jako pastinák, vaše tělo obohatí vitaminy A, B1,B2, C a E.
Chlebová žitná polévka s dýňovými semínky

Chlebová žitná polévka s dýňovými semínky

Starý chléb nemusíte vyhazovat, připravte si z něj polévku! Tato variace na kyselo je velmi zdravá díky dýňovému oleji. Miso pasta je super na prohřátí organismu a dodá masovou chuť.
Polníčkový salát s mangem

Polníčkový salát s mangem

Polníček není salát, ale bylinka příbuzná kozlíku lékařskému. Oblíbili se jej staří Římané, kteří jej jedli velmi často. A my jej milujeme kvůli jeho šťavnaté, delikátní oříškové chuti a obsahu hořčíku, který potřebuje naše nervová soustava. A vitamínů má více než klasický salát!
Kapr na černo

Kapr na černo

Patří k nejstarším receptům na štědrovečerního kapra. Sladkokyselá omáčka ze zeleniny a povidel mu dá charakteristickou barvu. Podávejte jej s houskovým knedlíkem nebo šiškami.