Kedlubnové zelí

Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).
Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kedlubna 3ks
    cibule 1ks
    hladká mouka 2lžíce
    sádlo 2lžíce
Pokyny
  1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
  2. Vložíme do hrnce, osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou.
  3. Takto připravené vše dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  4. Mezitím si připravíme jíšku, cibuli nakrájíme nadrobno.
  5. Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Následně přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku.
  6. Měkké kedlubny slijeme, ale trochu vody si necháme stranou.
  7. Následně je zahustíme jíškou, přidáme ocet a cukr.
  8. Je-li třeba, zředíme pokrm odloženou vodou.
Podáváme s noky, haluškami, anebo uzeným a bramborovými knedlíky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*