Balsamico dresink s lesním medem a olivovým olejem


Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
Olivový olej je ve studené kuchyni králem a balsamikový ocet jeho věrným sluhou. Dohromady tvoří základ všech salátových zálivek. Vyzkoušejte variantu s medem!
Porce
400 ml
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    hořčice 30g dijonská
    med 40g
    pepř 1špetka
    ocet 150g balsamico
Pokyny
  1. Do většího hrnku vložíme dijonskou hořčici, med, sůl, pepř, ocet a ponorným mixérem vše umixujeme do hladké hmoty.
  2. Pak za stálého mixování pomalu přiléváme olej, až vznikne hladká a krémová konzistence – emulze.
  3. Takto připravený dresink přelijeme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici.

Všechny suroviny by měly mít před začátkem výroby stejnou teplotu. Pokud by se stalo, že se dresink před dokončením srazí, dáme do čisté mísy větší lžíci hořčice a za stálého šlehání pomalu přiléváme sražený dresink, až znovu vznikne hladká konzistence.

Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*