Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Suroviny: mouka
Povidla jsou tradiční surovinou, kterou můžete využít i v tomto delikátním dezertu. Křupavá opražená strouhanka, lahodná omáčka a vláčná povidla tvoří zajímavou kombinaci, která zaujme po všech stránkách. Místo povidel můžete použít třeba mák.
Přinášíme vám dětské recepty, které děti zvládnou bez problémů uvařit – a samozřejmě sníst! Polentové sušenky jsou jednoduché a rychlé, děti si při jejich přípravě užijí legrace a naučí se základům pečení.
Kedluben je také velmi vhodnou potravinou při redukční dietě (100 gramů obsahuje pouze 50 kalorií).
Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
Jemná smetanová omáčka z křenu se objevovala na jídelníčku Hanáků minimálně jednou týdně.
V čem vlastně spočívá kouzlo kringlu? V podstatě se jedná o závin obrácený na ruby, který se plní různými náplněmi. Nejoblíbenější je skořicová, do níž můžete přidat hrozinky, mandle nebo třeba sušené brusinky.
Toto cukroví krásně křupe a zaujme vás decentní chutí oříšků. Navíc není příliš sladké, takže je skvělou volbou pro ty, kdo i o svátcích dbají na štíhlou linii.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Tyto zákusky můžete buď upéci z těsta na běžný dort ve speciální kuličkové formě, napíchnout na špejli a ozdobit dle libosti. Pokud formu nemáte, vyzkoušejte náš recept! Těsto si můžete připravit dopředu, nechat jej vychladnout přes noc a dortíky vytvořit až ráno. Jejich příprava zabere trochu více času, ale výsledek stojí za to!