Malé bramboráčky naservírujte klidně do kovového kyblíčku nebo jiné originální nádobky.
Suroviny: mléko
Původně masopustní dobrota se nyní může podávat kdykoliv. Nezapomeňte na rum do těsta a smažení v sádle, které jsou pro posvícenské koblížky typické. Nejlepší jsou ještě horké.
Asi nejznámější masopustní cukrovinka jsou makové koláče. Jejich příprava zabere hodně času, protože se nechávají nadvakrát kynout. Místo máku můžete použít i tvaroh, povidla nebo jablečné pyré. Nebo vyzkoušejte exotickoy variantu s fíky a mandlemi.
Tajemství palačinek je ve správně rozšlehaných ingrediencích a trpělivém smažení. Pokud chcete jídlo, které vás vrátí do dětských let, tak palačinky s jahodovou zavařeninou jsou tou pravou volbou.
Je jednoduchá, rychlá a když navíc nahradíte běžné mléko sójovým nebo kokosovým, budete mít super zdravou pochoutku.
Sladký nákyp z jáhel a ovoce chutná i vychlazený. Místo švestek použijte jakékoliv ovoce, výborná jsou třeba jablka se skořicí.
Domácí „vaječňák“ se stane stálicí i ve vaší domácnosti! Tento základní recept si můžete upravit podle své chuti. Stačí přidat koření, jiný druh alkoholu nebo nahradit mléko smetanou.
Smetanový likér si vyrobte do zásoby. A pokud dáváte rádi dárky vyrobené ručně, je tento likér skvělý tip. Stačí jej nalít do pěkné sklenice, napsat etiketu nebo nálepku, obmotat rustikálním provázkem a máte hotovo!