Káva, led, cukr a šlehačka? Na první pohled obyčejná ledová káva. Když vše ale pořádně rozmixujete, vytvoříte lahodnou a lehoučkou kávovou pěnu, která je jako pohlazení po duši.
Suroviny: mléko
Rýžová a pohanková kaše je vhodná pro děti, které si ji jistě zamilují.
Tuto ovesnou kaši mohou jíst také děti a lze ji servírovat teplou i studenou.
Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
Jsou alternativou klasických koblih, kterou můžete připravit třeba jako chuťově zajímavý nedělní dezert.
Tato polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Kokosové mléko, citronovou trávu a koriandr dnes už běžně seženete v asijských obchodech.
Pokud chcete do jídelníčku propašovat zdravý chřest, nenápadně jej zamíchejte do vaječné omelety. Když přidáte ještě velkou dávku sýra, všichni budou nadšení.
Připravovala se o Velikonocích na Tlustý čtvrtek, ale pochutnáte si na ní kdykoli během roku.
Olomoucké tvarůžky výborně chutnají samotné jen s cibulí a chlebem, ale připravují se z nich i zajímavé speciality – např. tvarůžkové langoše, slané kremrole, ale i sladké šátečky nebo dortíky. My jsme pro vás vybrali recept na tzv. syrnicu – originální tvarůžkovou polévku.
Francouzský dezert se nazývá vejce ve sněhu nebo plovoucí ostrovy. V Srbsku jej můžete najít pod názvem šnenokle. V každém případě jde o sněhové noky přelité karamelovou omáčkou a vanilkovým krémem.
Snídaně by měla tvořit 20 až 25 % z celkového energetického denního příjmu. Naše zdravé tipy na snídani vám pomohou správně nakročit do nového dne.