Treska s bramborovou kaší – jídlo připravené v jednom pekáčku

Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Její pevné maso se při pečení nerozpadá, a proto se nemusíte bát experimentovat. Ryba s bramborovou kaší je osvědčená klasika. Už jste je zkoušeli společně zapéct?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    ryby 600g treska
    brambor 500g
    mléko 500ml
    vejce 3ks žloutek
    máslo 6lžic na vymazání formy
    parmazán 4lžíce na posypání
    mouka 3lžíce hladká
Pokyny
  1. Brambory oloupeme a uvaříme je v osolené vodě.
  2. Uvařené brambory propasírujeme a přidáme k nim 3 žloutky, 4 lžíce parmezánu, 100 ml mléka a sůl a vytvoříme hladkou kaši. Tu pak rozprostřeme kolem dokola zapékací mísy.
  3. Do středu zapékací mísy naskládáme kousky osolené a opepřené tresky.
  4. Na rozpuštěném másle orestujeme mouku. Po chvilce přidáme 400 ml studeného mléka, špetku muškátového oříšku a vytvoříme bešamel. Přelijeme jím tresku a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
  5. Pečeme cca 15-20 minut v troubě předehřáté na 190 °C.

http://cookingwithsusa.blogspot.cz/

Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Organizovaný sběr těchto obalů probíhá již v mnoha městech a obcích v celé ČR. Pokud budete mít karton doma uložený delší dobu, je dobré jej vymýt, aby se zbytek mléka nezkazil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*