Posvícenské zelňáky

Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    zelí 250g kysané
    vejce 1ks
    mléko 50ml
    sádlo 100ml
Pokyny
  1. Zelí vymačkáme, nakrájíme na nudličky.
  2. Všechny suroviny smícháme a těsto vyválíme na zhruba 3 milimetry.
  3. Vykrajujeme čtverce nebo jiné tvary, potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut.
  4. Placičky můžeme posypat kořením, obložit šunkou, škvarky nebo uzeninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*