Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
Suroviny: houby
Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Tradiční houbový Kuba se jí na Štředrý den už od dob pohanů. Tohle jednoduché jídlo zasytí a navíc dle tradice splní i tu podmínku, že se do večera Štředrého dne nesmí jíst maso, abychom viděli zlaté prasátko. Zkuste si ho připravit i vy.
Kvásek, houby, cibule, brambory a vajíčka. Ano, výsledkem bude hutná a tradiční polévka. Kyselu se sice říká jídlo chudých, ale jeho chuť je miliónová. Je lehce navinulé, voní po houbách a není lepší polévka na povzbuzení po náročné noci nebo třeba dlouhém putování podzimními lesy.
Úžasná delikatesa, která je dodnes tradičním pokrmem hlavně na Orlicku.
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.