Geniální pochoutka k televizi nebo na oslavu. Zdravá alternativa bramborových lupínků se hodí i na nabírání pomazánky nebo guacamole. Bez éček, bez soli, bez zbytečného oleje.
Suroviny: dýně
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Sladký dýňový koláč s javorovým sirupem a ořechy se inspiroval americkou tradicí Díkuvzdání. Stějně tak výborný bude i s vlašskými ořechy z české zahrádky. Vyzkoušejte dýni nasladko a uvidíte, že na podzim už jiný koláč chtít nebudete!
V létě se nebojte své pokrmy více okořenit. Díky pálivému koření se budete více potit a tak se i ochlazovat.