Makronky jako z Francie

Makronky jako z Francie

Abychom si na makronkách pochutnali, nemusíme hned kupovat letenky do Paříže. Můžeme makronky s příchutí Francie si můžeme snadno připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bábovka jako od babičky 

Bábovka jako od babičky

Když se v kuchyni objeví bábovka, den je hned o něco veselejší. A pokud se na přípravě bábovky podílejí děti, radost se ještě znásobí. Pojďme si jednu bábovku společně upéct podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Domácí šípkový sirup

Domácí šípkový sirup

Šípky obsahují mnoho prospěšných látek, zejména vitaminů a antioxidantů, které mají pozitivní účinky na zdraví. Šípek obsahuje nejvíce vitamínu C a je proto vhodný jako prevence nachlazení a viróz, ale i při léčbě. Jak tedy zpracovat a uchovat šípky přes celou zimu, abychom si zajistili přísun zdraví prospěšných látek? Ideální je forma šípkového sirupu, který si můžete připravit doma podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Lokše se švestkami a mákem

Lokše se švestkami a mákem

Lokše, tedy nasucho opečené placky z vařených brambor, si představíme spíš jako přílohu k zelí a pečené huse. Využití si však zaslouží i ve sladké kuchyni. Zejména v kombinaci se švestkami a mákem vznikne vynikající a originální dezert. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Osvěžující sangria s melounem

Osvěžující sangria s melounem

Sangrie je oblíbené pití zejména v letních měsících. Základem sangrie je kvalitní červené víno - může být polosuché, které je doplněno o pomerančovou a citronovou šťávu. Zkusit můžeme také sangrii plnou ovoce, nebo v kombinaci s trochu tvrdého alkoholu - třeba bílého rumu. Jak si připravit sangrii přináší recept na Jakvkuchyni.cz!
Zapečené těstoviny s tvarohem a jablky

Zapečené těstoviny s tvarohem a jablky

Připravte si zapečené těstoviny s tvarohem a jablky. Těstoviny nasladko se hodí na snídani, nebo i na svačinu. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz v receptu!
Žebra se salátem Coleslaw

Žebra se salátem Coleslaw

Vepřová žebírka jsou skvělá na gril, připravit je ale můžeme také v troubě. Pro odlehčení můžeme použít jako přílohu salát Coleslaw, protože se společně skvěle doplňují. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta

Odpalované těsto si většina spojí hlavně s věnečky. Je ale skvělé i na ovocné knedlíky. Výborně se hodí hlavně na tvrdší ovoce jako jsou meruňky nebo švestky. Klasickou posypku z tvarohu, cukru a másla můžeme nahradit opečenou strouhankou se skořicí, do které můžeme přidat i nadrobno namleté oříšky.
Kynuté koláčky s jahodami a drobenkou

Kynuté koláčky s jahodami a drobenkou

Kynuté koláče a vdolky se neustále řadí k těm nejoblíbenějším dezertům. V letních měsících můžeme použít k jejich naplnění čerstvé ovoce. Kombinace s jahodami a křupavou drobenkou je neodolatelná. Recept na Javkuchyni.cz!
Pečený kompot z aronie

Pečený kompot z aronie

Arónie obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, zejména antioxidantů, vitamínu C, ale i rutin. Připravte si podle receptu Jakvkuchyni.cz pečený kompot, který se perfektně hodí k dochucení sýrů, různých druhů masa, čajů a dezertů. Jak na to?