Voňavá a vláčná vánočka

Voňavá a vláčná vánočka

Vánočky mají v našich končinách dlouhodobou tradici, patří u nás těm k nejstarším pokrmům, které se o Vánocích podávají. Vánočkám se dříve říkalo „calty“, „pleténky“, nebo se nazývaly „štědrovkami“, „štreclemi“, „žemlemi“ nebo „děťátky.“
Svařené víno

Svařené víno

Žádná předpřipravená směs koření na "svařák" se nevyrovná této pochoutce, s karamelizovaným cukrem a čerstvou pomerančovou šťávou. Nezapomeňte ani na plátek citrónu na ozdobu!
Španělské Churros

Španělské Churros

Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
Likér z želé a aronie

Sirup bez vaření

Z jednoho kilogramu ovoce dostanete půl litru šťávy. Tu pak můžete ředit jako sirup, přidávat do čaje nebo smíchat třeba s jablečným džusem.
Karamelové řezy

Karamelové řezy

I hřešit se musí umět. Neodývejte se tabulkou čokolády a dopřejte si ke kávě domácí karamelové řezy!
Citrónové řezy

Citronové řezy

Užijte si svěží chuť středomoří, která vás ve vzpomínkách přenese na pláž do Itálie. Citronové řezy vás nejen osvěží, ale také potěší svou poměrně rychlou přípravou.
Brownies

Dokonalé brownies

Kdo by neměl rád chuť na jazyku se rozpouštějící čokolády. Když vás honí mlsná, anebo chcete jen rychle připravit dezert po nedělním obědu, zkuste dokonalé brownies, které bude hotové do 10 minut a stačí vám na něj jen pár ingrediencí.