Focaccia a olivová tapenáda

Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
Upečte si italský olivový chléb sami doma. Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledek svou chutí a vůní nadchne děti i dospělé.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    cukr 1lžička
    sušené droždí 7g
    voda 75ml teplá
    olivový olej 2lžíce
Pokyny
  1. Cukr a droždí rozpustíme v teplé vodě s trochou mouky a necháme několik minut odpočívat, dokud kvásek nevzejde.
  2. V míse smícháme mouku s kváskem a důkladně prohněteme.
  3. Přikryjeme utěrkou a necháme dvojnásobně nakynout.
  4. Po nakynutí prohněteme těsto ještě jednou a rozválíme ho na obdélník.
  5. Na plech dáme pečicí papír a těsto.
  6. Těsto před pečením potřeme olivovým olejem, posypeme solí a pečeme v troubě předehřáté na 240 °C asi 10 minut.
  7. Podáváme s olivovou tapenádou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*