Kvašené houby

Kvašené houby

Kvašení je netradiční způsob konzervace hub. Díky fermentaci jsou houby lépe stravitelné, chutnější a navíc jsou zdrojem bakterií mléčného kvašení, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Pokud najdeme dostatek hub a máme chuť experimentovat, není nic snazšího, než vyzkoušet recept na  Jakvkuchyni.cz.
Jehněčí maso na jarní zelenině

Jehněčí maso na jarní zelenině

Jehněčí maso patří mezi skutečné delikatesy, je chuťově výrazné, zároveň je jemné a křehké. V minulosti se často objevovalo také na sváteční velikonoční tabuli. Vyzkoušejte ho v kombinaci s jarní zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kuřecí kyjevský řízek

Kuřecí kyjevský řízek

Připravte si tradiční ukrajinský recept na kuřecí řízek plněný bylinkovým máslem. Jak na to poradí recept s Jakvkuchyni.cz!
Rychlá rajčatová bruschetta

Rychlá rajčatová bruschetta

Rychlá lahůdka plná čerstvosti - chutná bruschetta s cherry rajčátky. Ideální, pokud hledáme rychlý a osvěžující recept - od Jakvkuchyni.cz!
Masové koule s růžičkovou kapustou

Masové koule s růžičkovou kapustou

Růžičkové kapusty má spousta je neprávem opomíjenou zeleninou, která chybí v našem jídelníčku. Když od tohoto spojení odhlédneme, jedná se o zajímavou, chutnou a na vitamíny bohatou zimní zeleninu. Běžně se podávají jako příloha, ale v tomto receptu ve spojení s masovými kuličkami jsou nedílnou součástí receptu od Jakvkuchyni.cz!
Dušené hovězí maso s červenou řepou na česneku a bylinkách

Dušené hovězí maso s červenou řepou na česneku a bylinkách

Červená řepa patří mezi lokální sezónní zeleninu, která je navíc cenově dostupná. bez problémů koupíme během celého roku. Obsahuje minerály (zejména vápník, fosfor, draslík, hořčík a železo), ale vitaminy skupiny B, vitamin C a kyselinu listovou. Vyzkoušejte originální recept na dušené hovězí s řepou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Zapečený italský chléb s mletým masem a žampiony

Zapečený italský chléb s mletým masem a žampiony

Chuťová kombinace žampionů, čerstvého tymiánu, hořčice a zakysané smetany je výborná! Když navíc přidáme mleté hovězí, které zapečeme v italském chlebu, vznikne opravdová lahůdka! Můžeme ho připravit k večeři a určitě s ním neurazíme ani tu nejmlsnější návštěvu.
Caesar salát s cizrnou

Caesar salát s cizrnou

O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá krkovice s hořčicí a bylinkami

Šťavnatá krkovice s hořčicí a bylinkami

Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Italská pasta

Pravá italská pasta

Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Kroupová polévka se zeleninou a uzeným masem

Kroupová polévka se zeleninou a uzeným masem

Kroupy patří mezi “zapomenuté suroviny” tradiční české kuchyně. Přitom jsou velmi zdravé! Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a kromě toho obsahují menší množství lepku než jiné obiloviny. Kroupová polévka je ideální možnost, jak tuto surovinu zařadit do jídelníčku. Uvařte si kroupovou polévku se zeleninou a uzeným masem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!