Petrželové pesto

Petrželové pesto

Bazalkové pesto je už téměř klasika na těstovinách i k masu, co zkusit změnu a místo bazalky použíř petržel? Nezklame, zkuste!
Dresing pro Caesar salát

Dresink pro salát Caesar

Jestli pak víte, po kom je pojmenován slavý salát Caesar? Byl to italský kuchař působící v Mexiku a USA Cesare Cardini, kdo první smíchal ingredience na tento proslulý zeleninovo masový pokrm. Vy si s námi připravte chutnou zálivku.
Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.
Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrnová pomazánka s lučinou

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny a obsahuje velké množství cukrů, bílkovin a vlákniny. Pomazánka z cizrny, jinak také humus, vydrží v ledniččce až 2 dny.
Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Kuře v jogurtové marinádě tandoori a tymián

Bílé jogurty často nakupujeme do zásoby a když se blíží datum spotřeby, nevíme co s nimi. Připravte si marinády na kuřecí špízy – jednu pikantní indickou a druhou tymiánovou.
Houbová nádivka jako od babičky

Houbová nádivka jako od babičky

Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Francouzská klasika – Hovězí po burgundsku

Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.