Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.
Ovarová polévka

Černá ovarovica

Silná mastná polévka, která neodmyslitelně patřila k masopustním svátkům.
Lososová polévka

Lososová polévka

Odborníci doporučují pravidelnou konzumaci ryb, a to 2 - 3x týdně. Zkuste jednu porci vyměnit za hřejivou, krémovou a lahodnou lososovou polévku. Kopr nesmí chybět a dodá ten správný říz.
Smetonohý kuba

Sametonohý kuba

Tradiční houbový Kuba se jí na Štředrý den už od dob pohanů. Tohle jednoduché jídlo zasytí a navíc dle tradice splní i tu podmínku, že se do večera Štředrého dne nesmí jíst maso, abychom viděli zlaté prasátko. Zkuste si ho připravit i vy.
Klasická kvašená zelenina (pickles)

Klasická kvašená zelenina (pickles)

Dejte si ji ke každému jídlu, je to elixír zdraví a krásy! Fermentovaná zelenina je ještě bohatší na vitamín C, než její syrová předchůdkyně. Kvašení probíhá díky blahodárným bakteriím, které pomáhají se správným zažíváním a podporují imunitu.