Avokádo je superpotravina, která blahodárně působí na naše zdraví i krásu. Podívejme se, jak si avokádo nejlépe připravíme doma.
Suroviny: bazalka
Losos má chuťově vynikající maso, které je pro člověka navíc velmi zdravé, přitom příprava masa může být velmi jednoduchá . Jeho konzumací tak zabijeme dvě mouchy jednou ranou - pochutnáme si a zároveň dostaneme do těla spoustu hodnotných živin.
Slané záviny milují snad všichni. A nyní, kdy je sklizeň úrody v plném proudu, se můžeme vyřádit v rozličných kombinacích. Tentokrát jsme se inspirovali známým italským salátem caprese, který jsme zahalili do rozpadajícího se listového těsta.
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.
Losos, rajčata a bazalka? Tato nezvyklá kombinace vám připomene dovolenou u moře. Díky krustě zůstane maso lososa krásně vláčné a nevysuší se.