Zeleninové muffiny jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat zbytky zeleniny a připravit si zdravou slanou dobrotu, kterou milují děti i dospělí. Díky sýru a vláčné konzistenci chutnají skvěle teplé i studené a hodí se jako rychlá večeře, svačina nebo pohoštění na piknik. Připravte si zeleninové muffiny podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Zeleninové muffiny jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat zbytky zeleniny a připravit si zdravou slanou dobrotu, kterou milují děti i dospělí. Díky sýru a vláčné konzistenci chutnají skvěle teplé i studené a hodí se jako rychlá večeře, svačina nebo pohoštění na piknik. Připravte si zeleninové muffiny podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
![]() |
Porce
12 muffinů
|
![]() |
Doba přípravy
25 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Zeleninu očistíme a nastrouháme.
- V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva.
- Přidáme nastrouhanou zeleninu, sýr, vejce, mléko a olej a vše zamícháme.
- Košíčky na muffiny vložíme do formy a připravenou směsí je naplníme.
- Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut - propečenost otestujeme zapíchnutím špejle - těsto se nesmí lepit.
Papírové košíčky od muffinů můžeme vytřídit do kontejneru označeného modrou samolepkou. Další tipy na bezezbytkové vaření přináší seriál Gurmánské vaření beze zbytku.