Tvarohové knedlíky s jahodami

Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
Jemné tvarohové knedlíčky plné ovoce rozplývající se na jazyku – to je opravdová dobrota. Chutnají přímo božsky a připomínají léto strávené u babičky. Přelijte je máslem a posypte mákem nebo strouhaným tvarohem a nechte se unést do léta. Navíc jejich příprava nezabere téměř žádný čas.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
18 knedlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    tvaroh 500g měkký v kostce
    mouka 400g polohrubá
    máslo 160g
    cukr 80g
    vejce 4ks žloutky
    sůl 1špetka
    cukr moučkový na posypání
    máslo rozpuštěné
    tvaroh tvrdý, na strouhání
Pokyny
  1. Utřete žloutky s cukrem, změklým máslem a špetkou soli.
  2. Přidejte po částech tvaroh a mouku. Těsto by mělo být hladké a vláčné.
  3. Na pomoučněném vále vyválejte váleček a pomocí nože jej rozdělte na stejné dílky.
  4. Každý kousek těsta trochu rozmáčkněte prsty, položte na něj ovoce a zabalte do kuličky.
  5. Ve větším hrnci přiveďte k varu mírně osolenou vodu.
  6. Knedlíčky vařte ve vroucí vodě po dobu 5–7 minut.
  7. Naservírujte na talíř, posypte moučkovým cukrem, přelijte rozpuštěným máslem a posypte strouhaným tvarohem.

Recept připravila blogerka Alena Přichystalová

Vaničku od měkkého tvarohu stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*