Tarte Tatin – francouzský obrácený jablečný koláč

Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.
Tarte Tatin (čti tart tatén) je podzimní specialita francouzské kuchyně. Obrácený jablečný koláč si můžete jednoduše upéct i doma – stačí listové těsto, jablka a cukr.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Oloupaná jablka (nejlepší jsou Granny smith nebo Golden Delicious), zbavená jádřinců, nakrájejte na měsíčky, které rozložte na plech vyloženým pečicím papírem.
  2. Jablka zalejte karamelem, který si připravíte z utaveného cukru na pánvi.
  3. Rozválené těsto podle velikosti formy položte na jablka a můžete dát péct do předehřáté trouby na 170 °C na čtvrt hodinky.
  4. Podáváme se smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*