Palmiers – jednoduchý a efektní francouzský zákusek

Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 palmeries
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    listové těsto 250g balené
    čokoláda 200g kvalitní
    máslo 40g
    kakao 4lžíce
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Z těsta vyválejte obdélník zhruba 30x40 cm.
  2. Našlehejte vejce s trochou vody nebo mléka a potřete těsto.
  3. Poté jej natřete čokoládovou směsí, kterou si připravíme ve vodní lázni – smícháním čokolády, kakaa a másla.
  4. Těsto zarolujte do středu a ukrajujte kousky o tloušťce zhruba 1 cm.
  5. Pečte při teplotě 180°C zhruba 20 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*