Palmiers – jednoduchý a efektní francouzský zákusek

Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
Tento francouzský dezert má mnoho názvů, od palmových listů "palmier", přes francouzská srdce až po sloní ucha. Nespočet je i jeho variant: od klasické skořicové s cukrem až po luxusní s čokoládou. V každém případě ale krásně křupe a na jazyku se jen rozplývá.
Porce
20 palmeries
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    listové těsto 250g balené
    čokoláda 200g kvalitní
    máslo 40g
    kakao 4lžíce
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Z těsta vyválejte obdélník zhruba 30x40 cm.
  2. Našlehejte vejce s trochou vody nebo mléka a potřete těsto.
  3. Poté jej natřete čokoládovou směsí, kterou si připravíme ve vodní lázni – smícháním čokolády, kakaa a másla.
  4. Těsto zarolujte do středu a ukrajujte kousky o tloušťce zhruba 1 cm.
  5. Pečte při teplotě 180°C zhruba 20 minut dozlatova.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*