Rýže

Správná příprava rýže je důležitá a i když jde pouze o přílohu, vaše jídlo posune zase o stupeň výše.
Správná příprava rýže je důležitá a i když jde pouze o přílohu, vaše jídlo posune zase o stupeň výše.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
5 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 1,5litr
    rýže 1kg
Pokyny
  1. Před vařením rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepoteče čistá voda.
  2. Rýži vaříme v poměru dva díly vody na jeden díl rýže.
  3. Po uvaření zbylou vodu slejeme, čímž snížíme obsah arsenu až o 60 %.
  4. Ještě lépe uděláme, pokud necháme rýži namočenou přes noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*