Rýže na másle s kořením a oříšky

Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
Připravujete rýži tak, že hodíte sáček do vroucí vody a počkáte 15 minut? Ano, i to je varianta, ale rozhodně si na rýži nepochutnáte tolik, jako když její přípravě věnujete čas a lásku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 g rýže
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    voda 750ml
    rýže 500g
    máslo 1kostka
    koření dle chuti
    oříšky dle chuti
Pokyny
  1. Základem je výběr správné rýže. Inspirujte se naším seznamem druhů rýže a vyberte si tu, která vám vyhovuje chuťově i konzistencí nejlépe.
  2. Před vařením rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepoteče čistá voda.
  3. V hrnci necháme rozpustit kostku másla a rýži na ní orestujeme.
  4. Až se rýže rozvoní, osolíme ji a zalijeme vodou.
  5. Vodu necháme vyvařit.
  6. Hrnec přiklopený pokličkou vložíme na 15 až 20 minut do trouby na 180 °C.
  7. Rýži vyndáme, načechráme vidličkou a na závěr do ní přidáme naše oblíbené koření, oříšky nebo rozinky.

Orestovanou rýži můžeme přendat do rýžovaru, který zvládne její dokonalou přípravu za nás.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*