Avokádová pomazánka


Ideální je využít pro avokádovou pomázánku lučinu a pak se již kreativitě meze nekladou. Můžeme udělat i více verzí - do jedné přidáme sladkou papriku, do druhé špetku šafránu.
Ideální je využít pro avokádovou pomázánku lučinu a pak se již kreativitě meze nekladou. Můžeme udělat i více verzí - do jedné přidáme sladkou papriku, do druhé špetku šafránu.
Porce
2 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    avokádo 1ks
    sýr 1ks Lučina
    citrón 1ks
    česnek 1-2stroužky
    šalotka 1ks
Pokyny
  1. Avokádo nejprve nakrojíme po celé délce ostrým nožem až k pecce, pak oběma nakrojenými půlkami plodu zakroutíme, oddělíme je tak od sebe.
  2. Vezmeme si polovinu, ve které nám zbyla pecka, pecku nasekneme nožem a lehkým pootočením nože ji od zbylé dužiny pohodlně oddělíme.
  3. Vypeckované a vydlabané avokádo vidličkou v misce rozmělníme a zakápneme citrónem.
  4. Poté přidáme utřený česnek a případně podle chuti najemno nakrájenou šalotku.
  5. Vše pečlivě smísíme a nakonec dochutíme pepřem a solí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*