Mrkvovo-bramborové pyré

Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mrkev 600g
    brambor 400g
    mléko cca 100ml
    máslo cca 50g
Pokyny
  1. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. Společně vaříme v osolené vodě do změknutí.
  2. Uvařené brambory a mrkev slijeme a důkladně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
  3. Mléko ohřejeme a spolu se studeným máslem ho postupně zapracujeme do pyré.
  4. Abychom se zbavili všech hrudek, můžeme kaši projet lisem, nebo dohladka rozmixovat.
  5. Práci si můžeme ulehčit použitím ručního šlehače s metlami - nepoužíváme tyčový mixér s noži, který by způsobil, že by pyré mělo lepivou konzistenci.
  6. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme čerstvou pažitkou.

Obal od mléka po důkladném vyprázdnění vytřídíme do kontejneru na plasty, pokud je plastový, nebo do kontejneru označeného oranžovou samolepkou, pokud je mléko zabaleno v nápojovém kartonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*