Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na menší kousky. Společně vaříme v osolené vodě do změknutí.
- Uvařené brambory a mrkev slijeme a důkladně rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
- Mléko ohřejeme a spolu se studeným máslem ho postupně zapracujeme do pyré.
- Abychom se zbavili všech hrudek, můžeme kaši projet lisem, nebo dohladka rozmixovat.
- Práci si můžeme ulehčit použitím ručního šlehače s metlami - nepoužíváme tyčový mixér s noži, který by způsobil, že by pyré mělo lepivou konzistenci.
- Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme čerstvou pažitkou.
Obal od mléka po důkladném vyprázdnění vytřídíme do kontejneru na plasty, pokud je plastový, nebo do kontejneru označeného oranžovou samolepkou, pokud je mléko zabaleno v nápojovém kartonu.