Köttbullar


Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    vepřové maso 250g mleté
    hovězí maso 250g mleté
    smetana 1dl
    cibule 1ks
    vejce 1ks
    sůl 1lžíce
    nové koření 1špetka mleté
    zázvor 1špetka mletý
    pepř 1/2lžičky
    máslo nebo olej na smažení
Pokyny
  1. Oloupeme cibuli.
  2. Jednu polovinu nakrájíme na maličké kousky a druhou na větší.
  3. Větší kousky zlehka orestujeme na másle.
  4. S osmaženou cibulí smícháme mleté maso.
  5. Ke směsi přidáme zbytek najemno nakrájené cibule, vejce, smetanu, sůl, zázvor a pepř.
  6. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které odkládáme do čisté mísy.
  7. Mísu s kuličkami odložíme přibližně na 20 minut do lednice.
  8. Kuličky pečeme na másle, dokud nezískají hnědou barvu.
Masové kuličky výborně chutnají s bramborami nebo bramborovou kaší a podávat je můžeme s tradiční smetanovou omáčkou nebo brusinkami.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*