Klasické španělské gazpacho

Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rajčata 600g
    okurka 1ks
    paprika 1ks
    cibule 1ks
    bylinky bazalka, tymián, oregano
Pokyny
  1. Spařená rajčata oloupeme, okurku a papriku nakrájíme a vše rozmixujeme.
  2. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a znovu rozmixujeme.
  3. Přidáme vodu, pokud je polévka příliš hustá, nebo bílý chléb pro zahuštění. Vychladíme v lednici hodinu i déle, pokud chcete, aby se chutě dobře rozležely.
  4. Pokud chcete z polévky mít hlavní jídlo, přidejte třeba vajíčko natvrdo, šunku nebo jiný zdroj proteinu.

Polévka vás lépe osvěží, když do ní přidáte pálivé papričky nebo chilli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*