Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.    
| 
 | 
 
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.     
 | 
          | 
 
Porce     
4 porce     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Pokyny    
- Napřed je potřeba si mrkev a brambory nastrouhat najemno a cibuli s kadeřávkem nakrájet na kostičky.
 - Po nakrájení si v hrnci osmahneme cibuli, poté přidáme mrkev. Až oboje zezlátne, zalejeme 0,5 l zeleninového vývaru.
 - Do takto připraveného základu přidáme brambory, najemno nakrájený česnek a kadeřávek.
 - Podle chuti osolíme a opepříme, brambory zahuštěnou polévku rozředíme vodou, a ještě vaříme.
 - Nakonec celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s na másle opečenými kostičkami housky.
 
