Grilované sardinky s marinádou z vína a bylinek

Čerstvé sardinky jsou nejlepší grilované. Poradíme výborný recept pro letní grilování. Jak na to?
Čerstvé sardinky jsou nejlepší grilované. Poradíme výborný recept pro letní grilování. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    víno 160ml bílé
    ocet 80ml bílý vinný
    olej 60ml olivový
    ryby 18ks očištěných a podélně rozkrojených sardinek
    česnek 5stroužků nasekaný
    tymián 5ks
    citrón 1ks nakrájený nakolečka
Pokyny
  1. Do mísy dáme sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř.
  2. Vše zakápneme olivovým olejem a 30 minut marinujeme.
  3. Mezitím si připravíme gril, nebo grilovací pánev.
  4. Sardinky necháme okapat a grilujeme maximálně 3 minuty z každé strany.
  5. Marinádu přendáme do malého kastrůlku a zahřejme na ohni.
  6. Sardinky servírujeme pokapané horkou marinádou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*