Domácí vaječný koňak


Domácí „vaječňák“ se stane stálicí i ve vaší domácnosti! Tento základní recept si můžete upravit podle své chuti. Stačí přidat koření, jiný druh alkoholu nebo nahradit mléko smetanou.
Domácí „vaječňák“ se stane stálicí i ve vaší domácnosti! Tento základní recept si můžete upravit podle své chuti. Stačí přidat koření, jiný druh alkoholu nebo nahradit mléko smetanou.
Porce
1 litr
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
Pokyny
  1. První čtyři ingredience svaříme a necháme projít varem.
  2. Pak vychladíme, přidáme rum a vše rozmixujeme.
  3. Přes síto plníme do lahví.

Jak si můžete vaječný koňak vylepšit? Část mléka můžete nahradit smetanou, jako koření vyzkoušejte muškátový oříšek, skořici nebo hřebíček. Práci si můžete usnadnit tím, že použijete vanilkový nebo rumový extrakt.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*