Domácí burgerové housky


Při pořádné grilovačce po americkém vzoru, by neměly chybět burgery. Při jejich přípravě je důležitý nejen výběr kvalitního masa, ale také pečiva. S domácími bulkami, připravenými podle tohoto rychlého receptu, určitě nic nepokazíme. Nadýchané housky jsou pro hamburgery tím pravým a zaručeně vám budou chutnat. Jak na to?
Při pořádné grilovačce po americkém vzoru, by neměly chybět burgery. Při jejich přípravě je důležitý nejen výběr kvalitního masa, ale také pečiva. S domácími bulkami, připravenými podle tohoto rychlého receptu, určitě nic nepokazíme. Nadýchané housky jsou pro hamburgery tím pravým a zaručeně vám budou chutnat. Jak na to?
Porce
10 housek
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Suroviny
    mouka 450g hladká
    voda 120ml vlažná
    mléko 120ml vlažné
    máslo 2lžíce rozpuštěné
    cukr 2lžíce třtinový
    vejce 1ks
    máslo 1lžíce případně vejce na pomazání
    droždí 1lžíce sušené
    sůl 1lžička
    mák chia semínka, černý sezam na posypání
Pokyny
  1. Do mísy nalijeme teplou vodu, přidáme droždí a dobře promícháme, aby se droždí rozpustilo.
  2. V další míse smícháme vejce, olej, mléko, cukr a sůl.
  3. Tuto směs přilijeme k droždí.
  4. Následně postupně přidáváme mouku – těsto by mělo být hladké, pružné a odlepovat se od stěn nádoby.
  5. Těsto přendáme do čisté mísy, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout, než zdvojnásobí svůj objem (cca 90 minut).
  6. Těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na 10 stejných dílů a vytvarujeme bochánky.
  7. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Bochánky přikryjeme utěrkou a necháme ještě dalších 30 minut kynout.
  9. Troubu předehřejeme na 185°C.
  10. Povrch bulek potřeme před pečením rozpuštěným máslem (matný povrch), nebo rozšlehaným vejcem (lesklý povrch).
  11. Na závěr posypeme bochánky semínky a pečeme je do zlatova přibližně 15 – 20 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*