Červená řepa patří mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny, které můžeme v kuchyni použít. Funguje jako prevence rakoviny, detoxikuje, zlepšuje činnost mozku a zpomaluje projevy stárnutí. Vyzkoušejte naši pomazánku z červené řepy jako dip k nachos nebo i jen tak namazanou na pečivu.
Produkty z řady – zelenina
Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
Nejlepší recept nejen na chřipku a nachlazení, ale i pokud chcete shodit nějaké to kilo? Rozhodně zázvorový čaj! Pomáhá proti nevolnostem všeho druhu, zažívacím potížím, při bolestech hlavy, bolestech kloubů a svalů či škrábání v krku.
Zázračná polévka, která postaví na nohy po probněné noci a posílí i organismus? Kdo by neznal tradiční česnečku. Zkuste přidat i s tvarůžek, pozvedne chuť.
Sice trochu aromatičnější, ale o to lahodnější chuťovka nesmí chybět na žádné oslavě párty nebo na Silvestra. Mažeme na bagetky nebo jednohubky. Věřte, že zmizí jako první.
Už naše babičky věděly, že na neduhy lidského těla nejlépe funguje příroda. Podobné je to se všemi chřipkami a nachlazeními. Cibulový čaj nejen zahřeje, ale vyžene i nemoc z těla ven!
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Zdravé, jednoduché a rychlé. Toto jídlo oceníte jako součást večeře a zbytek si můžete schovat do ledničky na další den do práce.
Běžná rýže plus zdravá omáčka plus výrazný ocet. Tahle příloha si může zahrát i hlavní roli, když jí dáte dostatek prostoru.
Co se zbylou zeleninou, která se smutně krčí v ledničce? Uvařte z ní osvěžující polévku, která bude mít díky dýňovým semínkům i velký obsah zinku.