Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
Voňavý jablečný koláč

Voňavý jablečný koláč

Jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, výborná káva a romantická komedie v televizi… Dokážete si představit příjemnější odpoledne?
Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Lívance z kefíru se žahourem

Lívance z kefíru se žahourem

Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.
Italská focaccia

Italská foccacia

Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.
Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Falešná dršťková: polévka z lesních hub

Seznamte se s kotrčem. Tato výrazná houba roste na kořenech borovic a vypadá trochu jako mozek. Pokud na ni natrefíte, popadněte ji a šup s ní do polévky! Uvaříte ji za pár minut a kotrč je úžasně křupavý.