Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
Produkty z řady – brambory a bramborové výrobky
Pokud nám od oběda zbyly brambory nebo bramborová kaše, je právě teď ideální chvíle připravit si bramborové placky. Jak na to?
Tento recept může být skvělým tipemna svěží večeři, předkrm nebo přílohu k masu.
Pastýřský koláč patří ke klasice anglické kuchyně. Původně to bylo vlastně jednoduché jídlo ze zbytků. Spodní část šťavnatého koláče tvoří ragú z mletého hovězího nebo jehněčího masa a vrchní vrstvu koláče pak zapečená bramborová kaše.
Dnešní recept řadíme opět mezi ty, které lze připravit během několika minut. Brambory jsme je ozvláštnili cuketou a rozmarýnem. Hodí se nejen jako příloha, ale můžeme je mít i jako lehký oběd, nebo večeři. Můžeme je podávat se zeleninovým salátem, ale úžasně budou chutnat i třeba s tzatziki.
V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda.
Škubánky – sladké jídlo milované i zatracované. Někteří je známe ze školních jídelen a nemáme k nim úplně důvěru, někteří z nás je naopak znají od našich babiček, které používaly v kuchyni poctivé suroviny. Dnes si připravíme škubánky právě podle jejich receptu.
Teplá polévka plná vitamínů se do chladných dnů určitě hodí. K její přípravě využijeme sezónní zeleninu, která nám roste na zahrádce. Pokud chceme polévku ještě ozvláštnit, můžeme přidat kousky nakrájeného tofu. Polévka je velmi chutná. Jak na to?
Pokrmy z bramborového těsta mají v české kuchyni své nezastupitelné místo. Nejčastěji z nich připravujeme knedlíky, ve sladké nebo ve slané verzi. Ke klasice patří samozřejmě knedlíky plněné uzeným masem a zelím. Tentokrát jsme ale touto kombinací naplnili závin a místo vaření jsme jej upekli. Nechte se inspirovat a pojďte to zkusit podle receptu Jak v kuchyni.
Kulajda je tradiční bílá a hustá krémová polévka typická především pro jižní Čechy. Kdo někdy jedl “vykutálenou” kulajdu pak ví, že voní po čerstvých houbách a kopru. Kromě toho, že je tahle polévka velmi chutná, tak také dokonale zasytí a v chladných a sychravých dnech i zahřeje. Zkuste při její přípravě použít, kromě klasických hříbků, taky třeba lišky… Jak na to poradí jakvkuchyni.cz.











