Houbové ragů s noky

Houbové ragů s noky

Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Kuře ala Cacciatore

Kuře ala Cacciatore

Nenápadný recept plný chutí italské kuchyně vás nadchne. Je velmi jednoduchý, přitom neskutečně lehký a chutný.
Námořnický grog

Námořnický grog

Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Vánoční punč

Vánoční punč

Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Boží milosti

Boží milosti

Jednoduché, levné a tuze dobré cukroví je tradičně spojované s masopustním veselím.
Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí s ovocnou omáčkou

Srnčí maso je velmi jemná delikatesa s nízkým obsahem tuku. Jako každou zvěřinu, i jeho chuť pozvedne a skvěle doplní kyselejší ovoce. Dnes si ho zkusíme připravit s pomerančem a brusinkovou marmeládou.
Džem z arónie

Džem z arónie

Arónie je královna antioxidantů, která navíc zkrášlí i vaši zahradu. Její plody jsou plné vitamínů a minerálních látek, připisuje se jim velká léčivá síla a schopnost zpomalení stárnutí. Samotná arónie má trpkou chuť, my si ji připravíme ve formě džemu na lahodnou snídani nebo rychlou svačinku.
Jalovcová omáčka

Jalovcová omáčka

Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.