Staročeská pečeně na pivě s houskovým knedlíkem a kedlubnovým zelím

Staročeská pečeně na pivě s houskovým knedlíkem a kedlubnovým zelím

Vyzkoušejte oblíbený recept z kuchyni našich babiček a upečte si šťavnaté maso s příchutí piva. Namísto klasického zelí připravte kedlubnové a jako přílohu nadýchaný houskový knedlík. Tento staročeský pokrm je výtečným tipem na nedělní oběd. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
Pistáciové řezy

Pistáciové řezy

I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Dušená hovězí líčka

Dušená hovězí líčka na červeném víně a bramborovo – pastiňákovým pyré

Hovězí líčka slaví v posledních letech velký comeback! Hodí se skvěle k pomalému vaření a dušení. Líčka jsou nejvíc namáhaným svalem v těle, ale pokud při úpravě nebudeme spěchat a dáme jim čas, odmění se nám skvělým gurmánským zážitkem. Nepodceňujme ani výběr červeného vína - musí být suché a kvalitní.
Křupavé snídaňové burito

Křupavé snídaňové burito

Snídaně, kterou budete milovat. Pokud máte rádi slané snídaně a došla vám inspirace, vyzkoušejte tuto verzi burrita. Snídaňové burrito je vlastně tortilla naplněná míchanými vajíčky, kuřecím masem a zeleninou. Burrito si můžeme zabalit do alobalu a dát si ho nejen jako snídani, ale třeba i jako vydatnou svačinku na výletě.
Corn Dogs (párečky v kukuřici)

Corn Dogs (párečky v kukuřici)

Párky v rohlíku milujeme snad všichni, i když nejsou tou nejideálnější variantou pro naše správné stravovací návyky. Jakvkuchyni.cz přináší tip na malou obměnu této fastfoodové dobroty. Vyzkoušejte Corn Dogs - párečky v kukuřici. Chutnají skvěle, hodí se jako lehčí občerstvení na party, a na dětské oslavě se po nich jen zapráší. Jak na to?
Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Lososové tiradito podle Virgilio Martinéze Vélize

Tiradito je tradiční peruánský recept, pod kterým si můžete představit pokrm z ryby, nejvíce se mu podobá ceviche. Vyzkoušejte si postup podle slavného šéfkuchaře původem přímo z hlavního města Peru - Virgilia Martinéze Vélize.
Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kuřecí prsíčka s třešněmi

Kombinace kuřecího masa a ovoce není při vaření nic neobvyklého. Tentokrát si však kuře připravíme s trochu neotřelou variantou, a to s třešněmi a červenou čočkou. Díky nim bude mít čočka krásnou načervenalou barvu a sladkokyselou chuť.
Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Tvarohové suflé s jahodovou omáčkou

Byť se může zdát suflé dle názvu a svého francouzského původu složitým dezertem, opak je pravdou. Dezert ze sněhu z bílků je nadýchaný jako obláček a naprosto dokonale chutná v kombinaci s jahodami! Jak na to?
Polévka z tlučených jater

Polévka z tlučených jater

Receptů na dobré polévky není nikdy dost. Tento pochází z ”Dělnické kuchařky” Anuše Kejřové a datuje se do roku 1923. Polévka je velmi sytá a pikantní, může tedy nahradit plnohodnotně hlavní chod. Jak na to?