Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chléb celozrnný
    losos uzený
    chřest zelený
    hořčice 1lžíce
    med 1lžička
    olej 5lžic olivový
    máslo pomazánkové
Pokyny
  1. Nejdříve odkrojíme tuhé konce stonků chřestu a celý chřest oloupeme škrabkou na brambory.
  2. Chřest krátce spaříme ve vroucí osolené vodě s trochou cukru, slijeme a hned zchladíme ledovou vodou.
  3. Stonky necháme okapat a mezitím si připravíme chléb. 
  4. Celozrnný chléb krátce opečeme na pánvi. 
  5. Potřeme ho pomazánkovým máslem, položíme na něj plátek uzeného lososa a nakrájený stonek chřestu.
  6. Ve sklenici s víčkem smícháme med, olivový olej a hořčici na zálivku, se kterou sendvič jemně pokapeme. 
  7. Připravený chléb přiklopíme druhým plátkem a pro efekt i pohodlí ho můžeme svázat provázkem.

K zabalení můžeme použít opakovatelně použitelnou krabičku, alobal či voskovaný ubrousek na svačinu, který lze používat opakovaně. Jedná se o ekologičtější varianty jednorázově použitelných způsobů balení potravin a jídel. Každým takovým krokem snižujeme naši uhlíkovou stopu a zátěž životního prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*