Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
Porce
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    chléb celozrnný
    losos uzený
    chřest zelený
    hořčice 1lžíce
    med 1lžička
    olej 5lžic olivový
    máslo pomazánkové
Pokyny
  1. Nejdříve odkrojíme tuhé konce stonků chřestu a celý chřest oloupeme škrabkou na brambory.
  2. Chřest krátce spaříme ve vroucí osolené vodě s trochou cukru, slijeme a hned zchladíme ledovou vodou.
  3. Stonky necháme okapat a mezitím si připravíme chléb. 
  4. Celozrnný chléb krátce opečeme na pánvi. 
  5. Potřeme ho pomazánkovým máslem, položíme na něj plátek uzeného lososa a nakrájený stonek chřestu.
  6. Ve sklenici s víčkem smícháme med, olivový olej a hořčici na zálivku, se kterou sendvič jemně pokapeme. 
  7. Připravený chléb přiklopíme druhým plátkem a pro efekt i pohodlí ho můžeme svázat provázkem.

K zabalení můžeme použít opakovatelně použitelnou krabičku, alobal či voskovaný ubrousek na svačinu, který lze používat opakovaně. Jedná se o ekologičtější varianty jednorázově použitelných způsobů balení potravin a jídel. Každým takovým krokem snižujeme naši uhlíkovou stopu a zátěž životního prostředí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*