Rakytníkový likér

Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
Rakytník je doslova nabitý vitamíny a zdraví prospěšnými látkami. Pro jeho pozitivní účinky na zdraví se používá stovky let. Jak si připravit rakytníkový likér prozradí recept na Jakvkuchyni.cz! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1,5 litru
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    alkohol 1litr čirý
    rakytník 500g omyté plody
    med 10lžic
Pokyny
  1. Do nádoby vložíme 500 gramů omytých plodů rakytníku, které rozmačkáme.
  2. Pak přidáme cca 10 lžic medu a litr čirého alkoholu a vše důkladně promícháme.
  3. Takto společně necháme vše louhovat minimálně měsíc, může to být ale i několik měsíců.
  4. Poté přecedíme veškerý obsah přes plátno, případně můžeme ještě dosladit.
  5. Likér nalijeme do čistých lahví a skladujeme v chladu a temnu.

Prázdné skleněné láhve můžeme znovu použít, ale pokud je neupotřebíme, pak je nejlepší je vytřídit do sběrných nádob určených k třídění skla. Čiré sklo patří do bílého kontejneru, barevné sklo do zeleného kontejneru. Etikety, ani víčka třídění skla nevadí, nemusí být ani vymyté. Zbylý obsah stačí vyškrábat či vytřít například použitou kuchyňskou utěrkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*