Šípková marmeláda je velmi jemná a chutná. A také trochu pracná. Výsledek však určitě stojí za to. 			
					
								Divoká rostlina s rudými plody roste především na slunných mezích. Je nabitá vitamíny a látkami, které posilují naši imunitu. Naučme se šípek sbírat a zpracovávat.…			
					
								Žampiony patří mezi nejoblíbenější houby. Co z nich můžeme v kuchyni vykouzlit? Polévky, omáčky i dobroty pro letní grilování. A právě na přípravu žampionů pro…			
					
								Gurmánská pochoutka, která pozvedne každou grilovací párty. Spojte jemnou chuť žampiónů s výrazným sýrem a uzenou slaninou.			
					
								Víkendová grilovačka může potěšit i vegetariány, na gril totiž můžete dát i mnoho druhů zeleniny nebo hub. Vyzkoušejte si ugrilovat žampiony v parádní marinádě. Dobrou chuť!			
					
								Batáty, neboli sladké brambory, jsou kořenové hlízy rostliny povijnice batátové. V posledních letech se u nás staly velmi oblíbenými. Chutnají totiž skvěle a jsou velmi zdravé. Díky přítomnosti cukru mají přirozeně nasládlou chuť. Kromě toho obsahují železo, vitaminy B6, C, E, betakaroten, draslík a vlákninu. V kuchyni je můžeme využít mnohostranně, stejně jako brambory. Jsou vhodné k vaření, zapékání, ale také k pečení dezertů. Tentokrát jsme pro vás připravili slaný batátový koláč.			
					
								Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz!           Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?			
					
								Na kárce, v kočárku, nebo třeba v  autě, vše, co má kola, může posloužit ke svozu odpadu. Tedy za předpokladu, že se rozhodneme odvézt odpad do…			
					
								Vitaminy k životu potřebujeme – v naší stravě plní nepostradatelnou roli. Tentokrát se budeme zabývat vitaminy rozpustnými ve vodě. O které vitaminy se jedná? Kde je najdeme?…			
					
								Preferenci sladké chuti máme evolučně zakořeněnou od nepaměti. Sladká chuť totiž obvykle signalizovala bohatý a bezpečný zdroj energie. Proto není překvapením, že lidé hledají varianty,…			
					
								Helga je optimistka z jižní Moravy, která má ráda přírodu, fotografování a kromě toho také
skvěle vaří. Podělila se s námi o snadný recept na snadnou, ale parádní, rybičkovou
pomazánku.			
					










