• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin
12 zásaditých potravin pro zdravé tělo
Články

12 zásaditých potravin pro zdravé tělo

Posted on 28. 7. 201417. 5. 2022 by Jakvkychyni.cz
Aby naše tělo bylo zdravé, je třeba ho také udržovat v zásaditém prostředí. Krev v těle by měla být lehce zásaditá, s ideální hodnotou pH mezi 7,35 a…
Jezte banány, budete šťastní a zdraví
Články

Jezte banány, budete šťastní a zdraví

Posted on 24. 7. 20141. 12. 2015 by Jakvkychyni.cz
Slovo banán pochází z arabského „banan“, což v doslovném překladu znamená prst. Dle první písemné zmínky byl prý prvně oloupán Alexandrem Velikým v Indii a to roku…
droždí
Články

Droždí a kvasnice – superpotraviny za pár korun

Posted on 21. 7. 201411. 1. 2017 by Jakvkychyni.cz
Droždí ve vašem nákupním košíku končí jen o vánocích, když pečete vánočku? To je velká škoda. S obyčejným droždím i jeho neaktivní variantou – lahůdkovým droždím…
Třináct způsobů, jak využít staré punčocháče
Články

Třináct způsobů, jak využít staré punčocháče

Posted on 16. 7. 20142. 12. 2016 by Jakvkychyni.cz
S recyklací se setkáváme pravidelně – v kuchyni občas zpracujeme zbytky z jídel a šikovně je zakomponujeme do nového pokrmu (viz naše videa Vaříme Beze zbytku). Zrecyklovat můžeme…
Můžeme jíst naklíčené brambory?
Články

Můžeme jíst naklíčené brambory?

Posted on 15. 7. 201422. 2. 2016 by Jakvkychyni.cz
Za brambory prý vděčíme Inkům, od kterých je pro Evropu získali Španělé. Ovšem původně ne jako potravinu, ale jako exotickou květinu. Přestože se objevují na našich…
Rostlinné mléko si vyrobte sami – za pár korun
Články

Rostlinné mléko si vyrobte sami – za pár korun

Posted on 9. 7. 201425. 10. 2016 by Jakvkychyni.cz
Chcete si doma vyrobit ořechové, mandlové nebo kokosové mléko. Je to snazší, než jste si myslely! Po domácku vyrobená rostlinná mléka by se měla připravovat…
Jak zatočit s octomilkami a dalšími škůdci?
Články

Jak zatočit s octomilkami a dalšími škůdci?

Posted on 8. 7. 20148. 12. 2014 by Jakvkychyni.cz
S jakými škůdci se doma můžeme nejčastěji setkat? Záleží na tom, zda bydlíte v domě nebo bytě. Rodinné domy jsou na tom hůře – ve sklepech se…
Čtrnáct druhů salátů, které stojí za to vyzkoušet
Články

Čtrnáct druhů salátů, které stojí za to vyzkoušet

Posted on 7. 7. 201417. 6. 2016 by Jakvkychyni.cz
Tytam jsou doby, kdy jsme jedli jen ledový nebo hlávkový salát, zalitý pouze zálivkou z octa, soli a cukru. Dnes si už můžeme vybrat ze široké…
Vejce jsou zdravější, než jste si mysleli
Články

Vejce jsou zdravější, než jste si mysleli

Posted on 4. 7. 20148. 4. 2021 by Jakvkychyni.cz
Vejce dle vědců obsahují obrovské množství živin a přitom jen velmi málo kalorií. Díky tomu jsou považována za „superpotravinu“. Podívejme se, jak poznat ta opravdu…
med
Produkty z řady - pochutiny

Jak vybrat kvalitní med?

Posted on 4. 7. 201411. 1. 2017 by Jakvkychyni.cz
Odpradávna se o medu mluvilo jako o tekutém zlatu, afrodiziaku nebo dokonce jako o elixíru mládí. Medem obyčejní lidé, krom šlechty, sladili až do 17.…
sýry
Produkty z řady - sýry

Jak poznáte kvalitní a vyzrálý sýr?

Posted on 3. 7. 201420. 11. 2023 by Jakvkychyni.cz
Dle legendy si prý na sýru pochutnáváme díky žíznivým kočovníkům ze Středního východu, kteří si na dlouhé cesty brali mléko do vaků, vyrobených z kozích žaludků.…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 232 Page 233 Page 234 Page 235 Next Page
Videorecepty na YouTube

Nejčtenější články

  • Soutezni-kviz-1080x1080-foto-150x150
    Jarní soutěž s Jakvkuchyni.cz!
  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • nadivka-titulka
    Nádivka – dokonalá příloha s jarní chutí
  • shutterstock_245158483-1
    Jitrocel: Vyrobte si sirup, odvar nebo med
  • ppc-1800x1800-1-150x150
    Májová soutěž 2025 s Jakvkuchyni.cz

Hodí se Vám do kuchyně

Infografika o třídění odpadu ze skla

Infografika o třídění odpadu ze skla

Tříděním skla šetříme přírodní zdroje a dosahujeme úspory až 90% energií při výrobě nového. V přírodě se rozkládá tisíce let. Co víte o sklu, o jeho osudu poté, co jej ne/vytřídíte?

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...