Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
Hlávkové zelí, které je dnes běžně k dostání v obchodech, bylo vyšlechtěno z brukve zelné a pěstuje se už od dob prvních Římanů. O jeho rozšíření do…
Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Kuskus nasladko? Vyzkoušejte jej v tomto jednoduchém dezertu, který bude skvěle chutnat i vychlazený.
Všichni chceme dát svým dětem to nejlepší, ale jak na to, když v zimě jsou některé potraviny dražší nebo těžko dostupné čtěte více
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Zázvor patří k nejúčinnějším potravinám v boji s nachlazením. V létě zase krásně osvěží jako zázvorová limonáda. Ve formě sirupu je použití zázvoru velmi snadné a rychlé – stačí jej rozmíchat ve vodě nebo čaji.
Hummus je nedílnou součástí každého jídla na Středním východě. Obsahuje železo, proteiny a vitamíny skupiny B.
Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek…
Kuchyň bývá právem označována za srdce domácnosti. Zde se všichni scházejí na jídlo, píší se zde úkoly, hrají hry čtěte více