Čokoládová pěna

Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
Čokoládová pěna vypadá luxusně, ale její přípravu zvládne každý! Vyberte co nejkvalitnější čokoládu a vyšlehejte pevný sníh, který dá čokoládové pěně její konzistenci.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 skleničky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, žloutky šleháme se 4 lžičkami cukru do pěny.
  2. Potom vmícháme smetanu.
  3. Do žloutkového krému vmícháme čokoládu.
  4. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh a velmi opatrně ho zapracujeme do směsi s čokoládou.
  5. Pěnu rozdělíme do sklenek a podáváme vychlazenou.
  6. Pěnu můžeme ozdobit mátou, lesním ovocem, nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  7. Dobrý je také nastrouhaný zázvor.

Zbyl vám po vaření obal od čokolády? Papírovou část vyhoďte do papíru, tedy do modrého kontejneru, hliníkový obal můžete ve větším množství odnést na sběrný dvůr, předem je nejlepší se vždy informovat), případně se o možnosti sběru hliníkových obalů informujte na obecním/městském úřadu, odboru životního prostředí. Obaly od vajíček patří do směsného odpadu! Mají totiž příliš krátká celulózová vlákna, která se nedají recyklovat. Zajímá vás více informací? Podívejte se na stránky www.jaktridit.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*