Zima se pomalu ale jistě chýlí ke konci. Jaro postupně přebírá nadvládu. Bude stačit trocha sluníčka a příroda se opět probudí k životu, plná síly…
Pro léky na nachlazení, rýmu a kašel nemusíte do lékárny. Raději se obraťte k přírodě a vyzkoušejte náš domácí smrkový sirup, který bacily zažene mnohem efektivněji.
Video (najdete jej na konci článku) přináší názorné ukázky, jak nejlépe si poradit s česnekem poradit na kuchyňském prkénku. Předtím si ale o česneku řekneme ještě…
Vyhazujete listy z květáku? Až ochutnáte dokonalé chipsy z květákových listů podle receptu Igora Chramce, už vás ani nenapadne, abyste takovou lahůdku házeli do koše! Příprava je opravdu jednoduchá - jak na to?
Sardelky, neboli ančovičky, jsou nedílnou součástí středomořské kuchyně, u nás si stále hledají své místo. Chuťově jsou velmi výrazné, dokonce obsahují dokonalou pátou základní chuť, tzv. umami. Jsou také velmi slané, pokud je tedy budete používat v receptech, určitě už po soli další soli nedoporučujeme sahat. Vybrali ančovičky na přípravu másla, které můžete použít na dochucení masa, ryb nebo na přípravu jednohubek.
Babka patří k časově náročnějším receptům. Při přípravě tohoto dezertu je důležitá především doba, po kterou těsto kyne a získává tu pravou strukturu. Ale věřte, stojí za to si opravdu počkat. Náplní můžete využít bezpočet. Tentokrát jsme vybrali makovou náplň s povidly, která jí dokonale svědčí.
Jaký recept nám doporučuje šéfkuchař luxusní restaurace Oldřich Sahajdák? Má rád jednoduchá a dobrá jídla, proto se s námi podělil o recept na vynikající bramborové placky.
Různé druhy pokrmů se liší svou chutí. Tyto rozdílné chutě, kromě našich pocitů, ovlivňují také náš organismus. Tyto čtyři základní chutě dělíme na: kyselou, sladkou,…
Kombuchovou kulturu prodávají některé prodejny zdravé výživy, ale asi nejlepší je koupit si ji přímo od pěstitele - třeba na výměnném fóru.
Při přípravě kombuchy postupujeme podobně, jako když si vaříme čaj.
Ve staré Číně prý byla kombucha uctívána jako jeden z darů bohů. I dnes je uznávaným prostředkem především na podporu imunity a detoxikace. Příprava tohoto…
Na otázku “Co bylo dříve, zda vejce nebo slepice?”, odpovídají dnes i žáci základních škol přezíravě: „Vajíčka snášeli už dinosauři.“ V našich ledničkách a spížích…