Cream Tea

Myslíte si, že jde o krémový čaj? Pak jste na omylu. Cream Tea je anglická odpolední svačinka sestávající z tradičního malého skotského pečiva (Scones) s džemem a clotted cream, neboli sráženou smetanou.
Myslíte si, že jde o krémový čaj? Pak jste na omylu. Cream Tea je anglická odpolední svačinka sestávající z tradičního malého skotského pečiva (Scones) s džemem a clotted cream, neboli sráženou smetanou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 225g tip 00
    mléko 150ml
    máslo 50g studené
    sůl 3/4lžičky
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Smícháme mouku, kypřicí prášek a sůl.
  2. Měkké máslo nakrájíme na velmi malé kousky, přimícháme do směsi a zapracujeme do drobenky.
  3. Poté přidáme cukr, mléko a mícháme vařečkou, dokud nevytvoříme lepivé těsto.
  4. Na pomoučeném vále těsto promneme a vyválíme na cca 2,5 cm tlustý plát.
  5. Vykrájíme z něj přibližně 5 cm široká kolečka, která vložíme na plech a potřeme je rozšlehaným vajíčkem.
  6. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme 10 až 15 minut, nebo dokud nevyběhnou a nejsou lehce zlatavé na povrchu.
  7. Scones potřeme marmeládou a smetanou (pokud nemáme pravý anglický clotted cream můžeme použit mascarpone).

Jíme ještě teplé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*