Je zároveň hebká i křupavá, jemná i kořeněná. Zapečená bramborová kaše je zkrátka dokonalá souhra kontrastů. Ještě nikdy jste nejedli lepší bramborovou přílohu!
Česká
Milujete čerstvě upečený chléb namazaný smetanovým sýrem? Pak není nic jednoduššího, než si ho připravit doma. Cenově vyjde příprava této dobroty mnohem levněji a ještě ji můžete přizpůsobit svým chuťovým buňkám!
Poradíme vám, jak sladce zužitkovat zbylou úrodu rybízu nebo jiného ovoce.
Žahour je tradiční šumavská delikatesa vyrobená z borůvek. Tuto hustou omáčku můžeme použít na lívance, palačinky i kynuté knedlíky, úspěch je zaručen.
Zázvor příznivě ovlivňuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Je vhodnou prevencí v období nachlazení či chřipek, protože má skvělé antibakteriální a antiseptické účinky. Zázvorová limonáda, doplněná o čerstvé bylinky, je prostě skvělá a lahodná!
Ovocný protlak s ovesnými vločkami chutná nejen dětem, ale můžete si jej přidat i do jogurtu. Porci vlákniny a vitamínů navíc určitě po ránu oceníte.
Pro ty nejmenší děti vyberte ovoce, které nemůže způsobovat alergii. Jablko, hruška nebo meruňka bude chutnat i dospělým.
Rýžová a pohanková kaše je vhodná pro děti, které si ji jistě zamilují.
Tuto ovesnou kaši mohou jíst také děti a lze ji servírovat teplou i studenou.
Zdravá varianta na oblíbenou krupičnou kaši. Díky rýži neobsahuje lepek a výborně chutná i vychlazená.
Co vám vařila maminka, když jste byli nemocní? Samozřejmě vločkovou kaši. Tento tradiční recept si oblíbí i vaše děti, a nemusí být ani nemocné.