Nádivkové knedlíky s petrželkou

Nádivkové knedlíky s petrželkou

Poznáte je snadno podle krásné mozaikové kresby. Připravte je už den předen, protože těsto potřebuje rozležet v ledničce přes noc. Milovníci výrazných chutí mohou přidat pórek.
Guláš na pivě

Guláš na pivě

Pomalu tažený, s čerstvou majoránkou a s chutí, která se ničemu nevyrovná. Poctivý guláš s nádivkovým knedlíkem bude zlatým hřebem každého slavnostního oběda.
Švestková omáčka – skvěle zvýrazní chuť masa

Švestková omáčka – skvěle zvýrazní chuť masa

Švestky jsou v Čechách a na Moravě tradiční ovoce. Jsou nejen zdravé, ale především moc dobré a v kuchyni univerzálně použitelné. Když se řeknou švestky, mnohým z nás se vybaví švestková povidla. A právě ze švestkových povidel lze připravit jednoduchou omáčku, která se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky se švestkovou omáčkou

Bramborové šišky mají špatnou pověst, kterou získaly jako typické jídlo ze školních jídelen. Dejte jim šanci a objevte v nich krásu jednoduchosti. Obyčejné brambory vyniknou v kombinaci s výraznou kořeněnou omáčkou. Stačí pak přidat zakysanou smetanu a máte skvělou sladkou večeři.
Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Nekynutý knedlík je specialitou karlovarského kraje. Skvěle chutná a je potěšením i pro zrak, díky svému typickému mozaikovému vzhledu. Často bývá viděn ve společnosti svíčkové a pečené drůbeže, ale i po boku špenátu nebo zelí.
Voňavý jablečný koláč

Voňavý jablečný koláč

Jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou, výborná káva a romantická komedie v televizi… Dokážete si představit příjemnější odpoledne?
Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Sladká borůvková omáčka žahour

Sladká borůvková omáčka žahour

Žahour využijete na všechny moučníky, od palačinek až po zmrzlinové poháry. V jižních Čechách jej nejčastěji servírují s lívanečky z kefíru.
Lívance z kefíru se žahourem

Lívance z kefíru se žahourem

Sladké lívance a nakyslé borůvky tvoří klasickou kombinaci. Pokud si chcete připomenou prázdniny u babičky, není lepší způsob.
Nejlepší pečené kuře – v mléce

Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.