Správné mikulášské perníčky jsou měkké, vláčné, takže je můžeme hned po nadílce sníst…
Česká
Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí se z trouby? Vánoce se bez perníčků zkrátka neobejdou. Zkuste si ale tentokrát místo tradičních kousků upéct perníkovou chaloupku. Recept je jednoduchý a chaloupka se vám určitě povede.
Na vánočním stole nesmí chybět domácí cukroví. Každý z nás má jistě své osvědčené recepty, které peče každý rok a které se v rodině předávají po generace.
My jsme si pro vás tentokrát připravili netradiční recept, v němž je hlavní ingrediencí mák. Koláčky jsme pekli z nemletého máku v kombinaci s jemně nakyslou chutí citronů a místo klasické marmelády na dozdobení jsme použili citrónový krém.
Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.
Má chuť podobnou cibuli, ale není tak intenzivní. Je užitečná proti chřipce a nachlazení, stejně jako proti vysokému krevnímu tlaku, stresu a únavě. Dá se pěstovat po celý rok a má silné protizánětlivé účinky. O čem je řeč? Přece o jarní cibulce. Využijte její léčivou sílu a připravte si netradiční placičky. Uvnitř budou vláčné s jemně nasládlou chutí cibulky a na povrchu hezky křupavé.
Jednoduchý recept pro první příkrmy je vhodný pro sezónu cuket, kdy naučíme děti konzumaci brokolice velice chutnou formou.
Kynuté buchty patří často mezi rodinné recepty, které se předávají z generace na generaci. Naplnit je můžete např. tvarohem, ovocnou marmeládou nebo mákem. Není ale nad ty „pravé“, povidlové! Jejich vůně vás přenese zpátky do dětství stráveného u babičky na chalupě. Podle našeho receptu se vám zaručeně povedou a zmizí z plechu za pár minut.
Sladké pokušení v podobě sušenek, které voní máslem a vanilkou, k tomu jsou jemné, úžasně křehké a budou se vám doslova rozplývat na jazyku! To zní jako lahodná dobrota k odpolední kávě nebo čaji. Tady je recept, a když se do toho pustíte, za chvíli máte „napečeno“ a můžete si na nich pochutnat!
Z drobů a části křídel připravíte kaldoun – tradiční zadělávanou polévku.
Milujete kuřecí prsíčka, ale už nevíte, jak je připravit jinak než podle několika vašich oblíbených receptů? V tom případě vyzkoušejte ten náš! Česnekovému máslu, křupavé slanině a zlatavé strouhance v kapse z kuřecích prsíček určitě neodoláte!