Co se zbylou zeleninou, která se smutně krčí v ledničce? Uvařte z ní osvěžující polévku, která bude mít díky dýňovým semínkům i velký obsah zinku.
Česká
Mrkvový dort není přehnaně sladký, zaujme vás jemnou vanilkovou chutí. Dokonalá kombinace pro děti i dospělé, kteří dbají na zdraví. Když jej krásně nazdobíte, bude se krásně vyjímat i na narozeninové oslavě.
Německá inspirace pro rychlou, snadnou a zdravou večeři. Špecle se zeleninou budou vítanou obměnou tradičních těstovin.
Tradiční velikonoční nákyp, tzv. hlavičku, si můžete upéct ve formě beránka.
Pohanka, brambory a výrazné koření jsou klíčem k tomuto zdravému pokrmu. Dále budete potřebovat bryndzu, kterou si Valaši vypůjčili od východních sousedů. Vy ji můžete nahradit jiným výrazným sýrem.
Zkoušeli jste někdy merhování? Teď máte možnost si jej vyzkoušet. Jde o zdobení tradičních chodských koláčů pomocí různých náplní. Stanou se vaší oblíbenou nedělní pochoutkou ke kávě?
Skvělé mlsáni si můžete připravit večer den předem anebo třeba až v práci. Co k tomu potřebujete?
Pokud ráno nestíháte a potřebujete mít snídani během několika minut hotovou, udělejte si do zásoby tuto granolu. Pak jen stačí nasypat ji do jogurtu a máte hned vynikající snídani!
Pracny, jinak také medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, jehož recept se dědí snad z generace na generaci. Jsou k nim potřeba speciální formičky a po upečení a vyklopení jsou krásně měkoučké a provoní celý domov.
Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.